0
    0
    Váš košík
    Nakupte ještě za 1 499  a máte dopravu zdarma.
    1 499 
    Váš košík je prázdný.Přejít do obchodu
        Přidejte si produkty v akci k objednávce
        Přidejte si produkty v akci k objednávce
        Recepty

        Vánoční cukroví a jeho zdravější verze

        Vánoce 🎄 jsou doslova za rohem. Kromě nákupu dárků to znamená i vymýšlení seznamu vánočního cukroví. Ačkoliv je vynikající, je přeslazené a ve většině případů po dietní stránce zcela nevhodné. Dnes se proto společně mrkneme na zdravější verze vánočního cukroví, jehož konzumaci si nebudete muset vyčítat.
        zdravé vánoční cukroví

        K českým Vánocům cukroví neodmyslitelně patří. I když je v posledních několika letech trend koupit ho už hotové, stále existuje dost lidí, kteří si dají tu práci, aby si upekli své vlastní.

        Jenže, zcela pochopitelně je cukroví (spolu s řízky a bramborovým salátem) obávaným nepřítelem vaší štíhlé linie. Je totiž celkem snadné si namluvit, že skončíte u ochutnávky jednoho, maximálně dvou malých kousků. (Přeci neurazíte maminku, tchýni, nebo babičku!) Než se nadějete, roztočíte spirálu sladkého obžerství, jehož pozůstatky vás budou strašit ještě o nadcházejícím létě.

        Jak to tedy udělat, abyste se nemuseli vzdávat mlsání, ale zároveň jste eliminovali rizika, která sváteční hodování na naše těla má?

        vanocni-pohoda-compressor-compressor

        3 recepty na zdravé cukroví

        proteinové sušenky

        Proteinové sušenky

        🕐  Doba přípravy:

        • cca 2 hodiny

        📋  Budete potřebovat:

        • 1 hrnek másla
        • 2 hrnky kokosového cukru
        • 2 vejce
        • 1 hrnek neochuceného řeckého jogurtu
        • 1 lžičku mandlového extraktu
        • 4 hrnky celozrnné mouky
        • ½ hrnku proteinového prášku s příchutí vanilky
        • 4 lžičky prášku do pečiva
        • špetku soli
        • 1 hrnek bílé čokolády
        • 1 hrnek sušených brusinek
        • pomerančovou kúru

        💡  Postup

        Nejprve si předehřejte troubu na 190 °C a začněte se věnovat výrobě těsta. To uděláte tak, že dáte do mísy máslo s cukrem a utřete je do pěny. Poté do ní rozbijte všechna vejce. Přidejte jogurt s mandlovým extraktem a vše spojte do kompaktní hladké hmoty. Úplně na závěr do ní zamíchejte veškeré sypké ingredience (mimo čokoládu, brusinky a pomerančovou kúru).

        Těsto rozválejte na tenký plát a za pomoci formiček z něj vykrájejte své oblíbené tvary. Ty rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je zhruba 7 minut. Mezi tím rozpusťte čokoládu. Jakmile budou sušenky vytažené z trouby, ozdobte je čokoládou, brusinkami a pomerančovou kúrou. (Sušenky nesmí být úplně horké, jinak čokoláda neztuhne a bude se dál roztékat.)

        Rychlé Keto hrudky

        🕐  Doba přípravy:

        • 35 minut

        📋  Budete potřebovat:

        • ¼ hrnku kokosového oleje
        • 4 lžíce povoleného másla (necháte ho chvíli venku z lednice)
        • 2 lžíce sladidla
        • 4 žloutky
        • 1 hrnek kvalitní tmavé čokolády
        • 1 hrnek strouhaného kokosu
        • ¾ hrnku nahrubo pokrájených vlašských ořechů

        💡  Postup

        Předehřejte troubu na 175 °C, vyložte plechy pečicím papírem a běžte připravovat extra rychlou směs na hrudky. Základ připravíte tak, že v míse spojíte kokosový olej, máslo, sladidlo a vaječné žloutky. Jakmile bude vše zamíchané do sebe, přidejte nasekanou čokoládu, kokos a pokrájené ořechy. Poté lžicí formujte hrudky na pečicí papír. Z trouby je vyndejte po 15 minutách. (Pokud je méně výkonná, nechte hrudky péct, dokud nebudou mít zlatě hnědou krustičku.)

        vanocni-cukrovi
        čokoladové tolary

        Čokoládové tolárky s mátou

        🕐  Doba přípravy:

        • 1 hodina

        📋  Budete potřebovat:

        • 1 a ¾ hrnku mandlové mouky,
        • 1/3 hrnku kakaa
        • 1/3 hrnku sladidla
        • 1 lžičku prášku do pečiva
        • špetku soli
        • 1 vejce
        • 2 lžičky rozpuštěného másla
        • ½ lžičky vanilkového extraktu
        • Na polevu: 1 lžíci kokosového oleje, 200 g kvalitní tmavé čokolády, 1 lžičku mátového extraktu

        💡  Postup

        Předehřejte troubu na 150 °C a běžte se věnovat výrobě těsta. Do velké mísy dejte mandlovou mouku, kakao, sladidlo, prášek do pečiva a špetku soli. Vše pečlivě smíchejte, aby se všechny ingredience dostatečně spojily. Poté do nich rozklepněte vejce, po kterých bude následovat máslo s vanilkovým extraktem. Těsto rozválejte, tak, abyste z něj mohli vykrajovat skleničkou. (Ideálně nějakou s menším průměrem.) Mezi tím, co pečete sušenky (po dobu 20-30 minut), připravte si čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády, kokosového oleje a mátového extraktu. Chladné sušenky ponořte jednu po druhé do čokolády, kterou poté necháte zatuhnout.

        Věříme, že tyto zdravé recepty na vánoční cukroví budou vám i vaši rodině náležitě chutnat. Přejeme vám dobrou chuť.

        Vyzkoušejte Proslim i vy a projezte se ke své dokonalé postavě už dnes.

        Napsat komentář

        Váš e-mail nebude nikde publikován.

        Váš košík je zatím prázdný :(