Hubnutí

Zelená káva. Znáte její účinky na hubnutí?

Přemýšlíte o tom, že svou dietu a cvičení podpoříte doplňkem stravy na podporu hubnutí? Pak byste měli mít zájem poznat látky, se kterými se lze běžně setkat ve složení. Jednou z nich je zelená káva. Co to přesně je? A stačí sama o sobě k úspěšné ztrátě hmotnosti?
zelená káva

Kdyby existovalo nějaké účinné kouzlo, díky kterému by každý dokázal zhubnout za jednu noc, bylo by to krásné. Tak snadné to však bohužel pro mnohé z nás není. Ztráta přebytečných kil bývá pomalá a často se neobejde bez řady změn a obětí. (Například se nedoporučuje pít alkohol nebo jíst sladké a slané pochutiny, které nám často dovedou zlepšit náladu.)

Aby to bylo trochu jednodušší a měli jsme větší motivaci u zdravého životního stylu vydržet, je možné vyzkoušet doplňky stravy na podporu hubnutí, které mohou zefektivnit naši cvičební a stravovací rutinu. Třeba na základě toho, že nám dodají extra porci energie pro vybranou aktivitu. Nebo třeba i proto, že mohou podpořit rychlost metabolismu.

Jednou z hodně diskutovaných složek, která se běžně nachází v jejich složení, je zelená káva. A nyní se podíváme na vše, co byste o ní měli vědět.

zelená káva na hubnutí
zelená káva účinky

Co je to zelená káva?

Zelená káva je technicky vzato normální káva. Svou neobvyklou barvu má kvůli tomu, že zatím neprošla procesem pražení. Na základě toho nepřišla o některé své látky, které se v ní přirozeně nachází. (Protože pražením o ně může přijít.) Mezi tyto látky patří fenolické sloučeniny a kyselina chlorogenová. Právě to je látka, která může podpořit efektivitu spalování. V neposlední řadě také nezapomínejme na to, že i zelená káva je zdrojem kofeinu, který se taktéž používá na podporu metabolismu a na rychlost spalování.

Nejlepší účinky zelené kávy

Mezi možné účinky zelené kávy patří již zmíněná stimulace, za kterou vděčíme obsahu kofeinu. Na základě toho můžeme mít víc energie (a tím pádem i motivace) pro účast na hodině cvičení. Teoreticky může větší množství energie přispět i k tomu, že se zvládnete pohybovat trochu delší dobu, což může mít opět pozitivní vliv na to, kolik toho v průběhu sportu spálíte.

jak užívat zelenou kávu na hubnutí

Zelená káva a hubnutí

Kromě většího množství energie, kterou využijete v průběhu cvičení, pak může zelená káva napomoci hubnutí i mnoha dalšími způsoby. Obsažený kofein s kyselinou chlorogenovou může například podpořit rychlost metabolismu, což má vliv na to, kolik toho zvládneme spálit i během klidového režimu.

Jak ji správně užívat?

Nejlepším způsobem, jakým se dá zelená káva užívat, jsou vícesložkové doplňky stravy na podporu spalování tuků, které ji ve svém složení kombinují i s dalšími látkami, které mohou podpořit efektivitu vašeho úsilí a množství pociťované energie, kterou využijete v průběhu svých aktivit.

Patří k nim kromě zelené kávy:

  • Synefrin
  • Zelený čaj
  • Kofein
  • Karnitin
  • Extrakt z pepře
  • L-Phenylalanine

Doporučená doba užívání takového doplňku stravy je ve dnech, kdy máte v plánu cvičení či nějaký sport. Samozřejmě ale můžete přistoupit k jeho užívání i v jiné dny, kdy budete mít klidnější program. Počítejte ale s tím, že vzhledem k obsahu kofeinu je moudré tento doplněk stravy užít spíš ráno, případně brzy odpoledne.

Také nezapomínejte na to, že rychlejší metabolismus spolu s větším množstvím energie neznamená, že hubnutí budete mít jinak zadarmo.

Pro maximalizaci výsledku vám doporučíme i:

  • Dostatek spánku
  • Redukci stresu (protože může hrozit emočním přejídáním)
  • Alkoholovou abstinenci
  • Kontrolu porcí
  • Větší kontrolu toho, kolik toho během dne sníte (například hodně lidí dělá chybu v tom, že zdravé potraviny považuje za dietní)
  • Omezení příjmu tuku (i když je olivový olej považován za zdravý, není vhodné v něm utopit salát)

Někomu také může pomoci zvýšený příjem kvalitních proteinů, protože podporují pocit plnosti a růst aktivní svalové hmoty, jejíž přítomnost v těle má taktéž pozitivní vliv na rychlost spalování.

Vyzkoušejte Proslim i vy a projezte se ke své dokonalé postavě už dnes.

Napsat komentář

Váš e-mail nebude nikde publikován.

Váš košík je zatím prázdný :(